Thursday, June 25, 2009

NISE 2009

Salam wrt~

Bismillahirahmanirrahim.

Pada 21 February 2009 yang lalu, aku bersama 6 org sahabatku : Fatin, Wani, Shaz, Maya, Arifah & Kim telah mewakili muslimat2 dr manchester dan bertanding dalam NISE - Nisa Nasyid Extravaganza 2009 yang diajurkan oleh LUMSOC - Leeds Malaysian Society.

Overall, it was a pleasant event wpun manchester x menang. heee. dpt eratkan ukhuwah & silaturrahim antara sisters dari university laen. well throughout the event, byk yg kte dpt bljr. Antaranya KERJASAMA. bak kate wonderpets, ape yg penting??? KERJASAMA! =) kerjasama is very important ble berkerja dlm satu kumpulan. melantik seorang ketua juga amat penting. wpun keputusan perlu dibuat scra syura tp ketua still diperlukan untuk mengawal n mengambil keputusan selanjutnye.

Tujuan utama entry ini sbnrnye adlh untuk memberi penghargaan kpd 2 org sahabat seperjuangan kami di manchester yg telah meluangkan mase drg tuk membantu kami membuat video yg digunakn smasa NISE. Bln february ritu merupakan bln di mana semester 2 kami di manchester br bermule. Semua kesibukan dgn sem baru, tp dua org sahabat kami ini tidak menghampakn permintaan kami untuk membuat vdeo. sememangkan aku & sahabatku tidakkk tahu mane selok belok membuat vdeo nih, jadi kami sgt berterima kaseh kpd mereka krna tnpa usaha & bantuan mereka, video-less laa kami die NISE. Wpun pelbagai masalah timbul ketika membuat vdeo2 itu, dgn minus one nyer susah nk dpt, lirik xngam dgn music. ohooo. mmg byk mslh timbul. berusaha menyelesaikn mslh hingga malam sblm pertandingan. tapi Alhamdulillah sumenyer berjaya diselesaikn on time. jzkk.

Video 'Mercy Like The Rain'
By: Khairul Anam

video




Video 'Takdir'
By:
Dzul Najmi


video



Terima kaseh diucapkn kpd sahabat2ku yg berusaha bersungguh2 tuk NISE. Kenangan pektis nasyid sama2 xkan kulupa smpai ble2. cuak, sedey, gelak tawa bersama. sume menjadi kenangan terindah bersama korang sume. Trime kaseh juga skali lagii kpd Anam & Dzul krna membantu kami membuat video2 itu. jzkk.

Wallahualam.





2 comments:

........ said...

oip.. ko letak video tu.. wakakaka.. malu btul aku ..

farah eliza said...

kepada dot dot dot~

haha. eyh ape lak malu ko nih. hehe jgn malu2. heheee ptut gmbireee sbb pndai wat vdeo. ak rase ak satu vdeo pun xle. lagii2 cm ko nye. fuhh. cun melecun.

nywayz time kaseh skali lagii =)